<h1>Bodil Juel Jensen - en kærlighedsaffære med Lammefjorden</h1>

Bodil Juel Jensen - en kærlighedsaffære med Lammefjorden

Siden 1966 har Bodil boet på ejendommen Søvang, hvor hun og manden, Niels, har dyrket mange af Lammefjordens specialiteter: asparges, gulerødder, tulipaner m.m.

Der kan aldrig blive tale om at bo andre steder end Lammefjorden

Bodil Juel Jensen / Søvang, Hørve Kanalvej

Bodil Juel Jensen er født i 1943 i Hørve, men har levet hele sit voksne liv på Lammefjorden. Sammen med sin mand, Niels Gunner, købte hun i 1966 ejendommen Søvang.

Der hørte blot 12 tønder land til, men det flittige par knoklede med asparges, gulerødder, tulipaner og andre af fjordens specialiteter, og kunne med tiden købe mere jord til på den frugtbare inderfjord. I dag hører der ca. 120 tdl. til.

Fjordens første gulerodsoptager
I 1972 købte de den første gulerodsoptager på Lammefjorden. Det betød, at de 24 mænd og kvinder, som hver sæson havde hjulpet med at tage gulerødder op, med ét blev overflødige.

Bodil tog også selv job uden for bedriften, på NKT i Asnæs. Her var hun først på treholds skift og hjalp stadig til med markarbejdet på Søvang. Senere byggede NKT en ny fabrik, hvor hun blev kvalitetskontrollør. 

Jeg skal kun bo på Lammefjorden
Niels Gunner døde i december 2009. Samme år havde sønnen, Kristian Juel Jensen, Bjergesø, overtaget en halvpart af ejendommen og tog sig derefter af driften. I 2013 overtog han resten af ejendommen - på den betingelse fra Bodil, at hun kunne blive boede.

- Der kan aldrig blive tale om, at jeg skal bo andre steder end Lammefjorden. Vi har altid elsket stedet og de mennesker, der har boet omkring os, siger hun. 

Med i ældrerådet i otte år
I 2013, da hun fyldte 70, stoppede hun på NKT. I stedet fik hun tid til at dyrke sit politiske engagement som medlem af ældrerådet i Odsherred Kommune. Her har hun nu siddet i to perioder, men genopstillede ikke ved seneste valg og stopper derfor med udgangen af 2021. 

Klik på afspilleren herunder og hør Bodil Juel Jensen fortælle om sin tilværelse på Lammefjorden.