Af Brogaard Fårevejle

Lammefjordssuppe

Lammefjordssuppe

Af Brogaard Fårevejle

Lammefjordssuppe

Suppe med Lammefjordsgrøntsager

Kategori: Frokost, Aftensmad

Køkken: Nordisk

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 60 minutter

Samlet tid: 1 tim 15 min

8 portioner

Ingredienser

1 stk Rødløg
4-5 store kartofler
2 stk. pastinakker
2 stk. persillerødder
1 stk. gul bede
1 klat smør/olie
- Oksefond eller oksebouillon
- vand
2 dl. fløde
- salt
- provence krydderi
- bacon i tern
- Ristet brød i tern

Tilberedning

Skyl, skræl og skær alle rodfrugterne i tern.

Smelt smørret/olien i en stor gryde.

Sauter løget klart i smørret/olien, tilsæt alle grøntsagerne.

Sauter et par minutter og tilsæt vand, så det hele er dækket.

Tilsæt oksefond eller oksebouillon terning, samt salt og Provence krydderi. Kog det hele mørt i ca. 35-40 min.

Suppen blendes, og fløden tilsættes.

Som tilbehør kan anbefales ristet bacon og smørsauterede brød, gerne groft rugbrød i tern.

Produkter fra Lammefjorden