Af Lammefjorden

Gulerodskage

Gulerodskage

Af Lammefjorden

Gulerodskage

Gulerodskage med flødeglasur

Kategori: Kage

20 stykker

Ingredienser

300 gr. mørk farin
2 dl majs olie
4 - æg
275 gr. hvedemel
1 tsk. vanillesukker
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
350 gr. revne Lammefjords gulerødder
1 dl rosiner
50 gr. grofthakkede valnøddekerner
Flødeglasur:
100 gr. flødeost
50 gr. smør
150 gr. flormelis
1 tsk. vanillesukker

Tilberedning

Rør farin sammen med olie og pisk æggene i, et af gangen.

Pisk til blandingen er lys og cremet.

Bland mel med vanillesukker, bagepulver, salt, natron og kanel og rør det i dejen.

Tilsæt gulerødder, rosiner og valnøddekerner.

Læg bagepapir i en lille bradepande (30x23 cm) og hæld dejen i.

Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 185 grader i en time og 20 minutter.

Lad kagen afkøle i formen.

Til glasur røres flødeost med smør, flormelis og vanillesukker til en ensartet masse og smøres på den afkølede kage.

NB: Opbevares koldt. har land holdbarhed.

Produkter fra Lammefjorden