Af Lammefjordens Grøntsagslaug

Selleri i sennepslage

Opskriften her er med knoldselleri, men alle rodfrugter kan bruges.

Ingredienser

1 knoldselleri
1/2 liter hvidvin
100 g sukker
1 håndfuld sennepsfrø
2 spsk. grov sennep
1 tsk. sennepspulver
1 dl creme fraiche, 38%
Salt og peber

Tilberedning

Skræl sellerien nænsomt. Skær den i små stykker på størrelse med spidsen af din lillefinger. Kom stykkerne i en gryde med vin, sennepsfrø og sukker. Kog det op, sluk og lad det trække i 5 min. Der skal stadig være er bid i sellerien.

Si lagen fra. Lad tern og frø få stuetemperatur. Vend resten af ingredienserne i og smag til med salt og peber.

Gem lagen til næste gang. Alle rodfrugter kan bruges - ikke kun selleri.

Produkter fra Lammefjorden