Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe
af

Bedømmelse ()

 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 100 g persillerod
  • 100 g knoldselleri
  • 100 g porrer
  • 1,5 ltr.  vand
  • - grøntsags bouillon, der svarer til mængden af vand
  • 1 dl. fløde
  • 1 spsk. mørk balsamico
  • 1 tsk. tørret ramsløg
  • - salt/peber
  • - persillepesto:
  • 20 g persille*
  • 3 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 spsk. hvid balsamico
  • 1/2 stk. grovkornet sennep
  • - salt/peber

Skræl rodfrugterne, og skær i tern. Koges under låg i 45 min. Det hele blendes. Tilsæt piskefløde, balsamico, tørret ramsløg samt salt og peber.

Persille, koldpresset rapsolie, hvid balsamico, sennep, salt og peber blendes til en ensartet konsistens.                                           

*Løvstikke kan bruges i stedet for persille - når det er i sæson.

Server suppen med persillepesto.

 

TIP. lav "drys" til suppen af 20 g mandler, 20 g hasselnød og en spsk. sesamfrø dom ristes på panden. Hakkes groft og blandes med 1 tsk. koriander, 1 tsk. fennikelfrø, salt og peber.