Kartoffelsalat med asparges

Kartoffelsalat med asparges

Bedømmelse (9)

 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1/2 kg asparges
  • 1 dl rapsolie
  • 1 citron, saft og skal
  • 1 håndfuld hakket løg
  • 2 fed hvidløg
  • Løvstikke
  • Salt og peber

Vask kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Sæt dem over og koge.

Gør aspargesene klar, hvide eller grønne (hvide asparges skrælles - det skal de grønne ikke), den nederste del skæres af og kasseres.

Skær derefter aspargesene i mindre stykker.

Når kartoflerne er kogt næsten møre, kommes aspargesene i, og koger med et par minutter. Vandet hældes fra, og resten af ingredienserne vendes i, men kartofler og asparges stadig er varme.

Kartoffelsalaten kan spises både varm og kold. Men hele finten er at marinere, men det hele er varmt.

 

TIP. Alle typer kartofler kan bruges.