<h1>Grand Cru-finale på ny måde blev en succes</h1>

Grand Cru-finale på ny måde blev en succes

Finalen i Lammefjorden Grand Cru var i år i et nyt format, hvor kokke havde en aktiv rolle. Bedste gulerod var fra Almegård og bedste kartoffel fra Slotsgården.

Jens Møller Olsen og Anders Biltoft Kristensen har begge før prøvet at være Grand Cru-mestre på Lammefjorden. Det blev de også i år. Men 2024-udgaven blev afviklet i et helt nyt format.

Normalt serveres gulerødderne og kartoflerne som den rene vare, som publikum kan smage på, og som et dommerpanel bedømmer. I år var dommerpanelet droppet. Og finaleprodukterne blev serveret i tilberedt form.

Også kokke i konkurrence

Jens Møller Olsen og Anders Biltoft Kristensen var således ikke de eneste vindere. Tre kokke konkurrerede nemlig også at om at servere de bedste gulerødder og kartofler.

Derfor var der også Grand Cru-diplomer til Lars Nielsen, Rørvig Kro, og Michael Boye, Boyes Mad. De havde nemlig tilberedt henholdsvis den gulerod og den kartoffel, der faldt bedst i publikums smag.

Og vindere blev...

Det var en Bolero-gulerod, dyrket af Hans og Jens Møller Olsen på Almegårds jord på Klintsø. Og en Queen Anne-kartoffel dyrket af Anders Biltoft Kristensen på Slotsgården, Lammefjorden.

De øvrige finale-deltagere var Arnakke Grøntsager v/ Christian Heslet Jørgensen og Kristoffer Linderoth, som var med i både kartoffel- og gulerod-finalen, Tom Christensen, Brogaard Fårevejle (gulerod), og Emil Busch-Petersen, Stubberupholm (kartoffel). Plus kokkene Benny Knudsen og Frederik Glisbo fra Café Solvogn. Konferencier var Jesper Zeihlund.

Finalen i Fårevejle Hallen samlede tæt på 250 deltagere.

Fotos: Peter Jarvad


2024-vinderne: Michael Boye, Anders Biltoft Kristensen, Lars Nielsen og Jens Møller Olsen.


Konferencier Jesper Zeihlund har fået kokkene Lars Nielsen, Benny Knudsen, Frederik Glisbo og Michael Boye på scenen.