<h1>Besøgsmarken er et hit hos skolerne</h1>

Besøgsmarken er et hit hos skolerne

40 klasser med i alt ca. 1.000 elever kommer gennem besøgsmarken på Lammefjorden i dette efterår.

Lammefjordens besøgsmark ved rundkørslen i Fårevejle Stationsby er et hit. På åbningsdagene i sommer har der været mange gæster. Nu, hvor skoleåret er begyndt igen, er det skolernes tur til at komme en tur i marken med Geopark Odsherred og Lammefjordens Grøntsagslaug, som driver marken i fællesskab.

Og skolerne har i den grad taget konceptet til sig, hvor de vises rundt i de forskellige afgrøder, der dyrkes på Lammefjorden, og samtidig hører den fantastiske historie om, hvordan det store fjordområde blev inddæmmet for 150 år siden. 

40 klasser kommer forbi

40 klasser har anmeldt besøg i efteråret, og det har været nødvendigt at oprette en venteliste.

Det vil sige cirka 1.000 elever - lige fra børnehaveklasser til gymnasiet kommer ud og snuse til afgrøderne - og også får lov at høste nogle af dem og smage dem.

Rungsted Gymnasium er stamgæst

Mange af eleverne er fra skoler i Odsherred og omegn, men også længere væk fra. Rungsted Gymnasium har været fast gæst i flere år - og var forbi igen i fredags. Denne gang med 145 elever, som kørte hjem med masser af indtryk.

Efterfølgende har en af lærerne sendt en takkemail, hvor han blandt andet skriver: 

Jeg vil bare sige 1000 mange gange tak for en fed oplevelse på Besøgsmarken i går. Det var så velorganiseret og præcist – og godt sat sammen. Vi vil gerne rose jer alle sammen for at være gode til at ramme de mest centrale pointer ved hver post. Det hele var perfekt for os! Og vi vil allerede glæde os til at komme forbi jer igen næste år.

Foruden besøgsmarken var eleverne fra Rungsted også en tur rundt på pumpestationen i Audebo og på visit hos Vejrhøj Vin.

Billederne er fra gymnasiets besøg i besøgsmarken.

Læs mere om besøgsmarken.