<h1>Ny formand for grøntsagslauget</h1>

Ny formand for grøntsagslauget

Efter 11 år på posten har Hans Møller Olsen takket af og er afløst af Kristoffer Linderoth og en udvidet bestyrelse.

Det er med et helt nyt holdkort, at Lammefjordens Grøntsagslaug går efterårssæsonen i møde. På laugets generalforsamling i denne uge blev det vedtaget at udvide bestyrelsen, så alle seks gulerodsvaskerier og kartoffelpakkerier nu er repræsenteret tillige med to avlere.

Hans Møller Olsen, Almegård, Højby, som har været formand i 11 år, havde på forhånd bebudet, at han ville stoppe i år. Kristoffer Linderoth, Kildegården, Hørve, overtager formandsposten.

Leverandører og aftagere med om bordet

- Grøntsagslauget har gjort det godt og sikret Lammefjordens produkter synlighed og omtale. Det er jo på sin vis imponerende, at én forening kan omfatte både avlere og pakkerier, som er indbyrdes leverandører og aftagere. Og pakkerierne og vaskerierne er jo også konkurrenter, men vi er enige om, at det er i alles interesse, at vi sammen gør en indsats for at styrke salget af de mange gode produkter, som vi dyrker og forarbejder her på fjorden, siger Kristoffer Linderoth.

Derfor glæder han sig over, at generalforsamlingen enstemmigt godkendte et forslag om at udvide bestyrelsen, så alle seks virksomheder nu bliver repræsenteret. Det er Brogården Fårevejle, kartoffelpakkerierne Storøhage Kartofler, Danespo og Strandlyst plus de to gulerodsvaskerier Lammefjordens Salgsselskab og Lammefjordspakkeriet.

For avlerne sidder Kristoffer Linderoth og Anders Biltoft Kristensen. Emil Busch-Petersen, som var avlerrepræsentant i den gamle bestyrelse, fortsætter som suppleant.

Lammefjorden har EU’s kvalitetsstempel

- Vi håber, at vi med dette stærke set-up kan styrke vores position over for butikskæderne. Deres indkøbere er jo fokuserede på at presse prisen nedad, mens vi jo gerne ser en fair afregning for vores produkter, der er dyrket på noget af den bedste jord i Danmark. For eksempel er lammefjordskartofler og lammefjordsgulerødder fortsat de eneste danske afgrøder, der er godkendt til EU’s kvalitetsordning Beskyttet Geografisk Betegnelse, BGB, bemærker Kristoffer Linderoth.

Selv om der skal bruges flere kræfter på at løfte afregningen fra butikkerne, vil den nye bestyrelse fastholde de aktiviteter, som lauget står bag. Det gælder blandt andet Lammefjorden Grand Cru med kåring af årets bedste gulerod og kartoffel, Støt Brysterne-kampagnen med særlige gulerods- og kartoffelposer fra Lammefjorden og diverse lokale sponsorater.

Godt at få rystet posen

Hans Møller Olsen er begejstret over, at pakkerier og avlere samler kræfterne i en større bestyrelse.

- Efter godt 25 år med det nuværende set-up er det på tide at ryste posen. Det er en fremragende løsning, siger han.

Både han og Svend Anker Nielsen, som var bestyrelsens længst siddende medlem, blev med stort bifald takket for deres indsats.

Lammefjordens Grøntsagslaug dækker det område, der er BGB-godkendt af EU. Det vil sige Lammefjorden, Svinninge Vejle, Sidinge Fjord og Klintsø.

Laugets sjette formand

Kristoffer Linderoth bliver den sjette formand. De fire første var Vagn Slott Andersen, Ole Nielsen, Søren Wiuff og John Nielsen (som i øvrigt er den nye formands far).

Lammefjordens Grøntsagslaug

Vagtskifte: Efter 11 år som formand er Hans Møller Olsen (t.v.) nu afløst af Kristoffer Linderoth som formand for Lammefjordens Grøntsagslaug.