<h1>Dommer diskede op med Grand Cru gulerodstip</h1>

Dommer diskede op med Grand Cru gulerodstip

Køkkenchef Jens Jepson, Kræftens Bekæmpelse, gav gæsterne ved Grand Cru finalen en hurtig opskrift på nemt og sundt tilbehør med gulerødder.

Da dommerpanelet søndag voterede om, hvilken lammefjordsgulerod, der skulle været årets Grand Cru, gav den ene, køkkenchef Jens Jepson fra Kræftens Bekæmpelse, publikum en hurtig opskrift på en nem og lækker måde at tilberede gulerødder på som tilbehør.

- Alle tre sorter, vi har smagt her i finalen, kan spises rå, men er også egnet til at blive stegt. Kom dem i en gryde, steg godt, og tag så gulerødderne op i en plastboks med lufttæt låg, så de kan ligge og dampe færdig i deres egen varme, mens du gør resten af retten klar. Når du lægger dem ned i boksen, så tilsæt lidt salt, eddike, eventuelt lidt brun farin. Så har du et sundt og lækkert tilbehør til din ret, sagde Jens Jepson.

Jens Jepson var i øvrigt imponeret over alle tre finalegulerødders smag. Han beskrev to af dem som søde og den tredje lidt mere bitter, med en dejlig dyb smag. Det var den Bolero fra Christian Heslet Jørgensen, Arnakke, som endte med at vinde. Den kan i de kommende uger købes i særlige Grand Cru-bakker i bl.a. Coops butikker.

Lammefjorden Grand Cru
Jens Jepson (t.h.) og meddommer Kim Enemark bedømmer gulerødder i Grand Cru finalen. Enemark endte med at stemme på sorten Narvik, mens Jepson stemte på den ene af de to Boleroer - den der endte med at vinde.