<h1>Klar til Grand Cru finale 16. oktober</h1>

Klar til Grand Cru finale 16. oktober

Fem avlere med seks produkter mødes i finalen på Audebo Pumpestation søndag den 16. oktober.

Der var et stort felt med i opløbet om at kvalificere sig til finalen i årets Lammefjorden Grand Cru søndag den 16. oktober.

Prækvalifikationen blev afviklet i forbindelse med generalforsamlingen i Lammefjordens Grøntsagslaug. Deltagerne havde hele 13 forskellige gulerødder og 13 forskellige kartofler at bedømme. 

Fem finalister
Lad os med det samme afsløre, hvem der er kvalificeret til årets finale.

Kartofler: John Nielsen, Vestergården, Fårevejle, med sorten Belana; Anders Biltoft Kristensen, Slotsgården, Hørve, med sorten La Vie; Christian Heslet Jørgensen, Arnakke, Svinninge, med sorten Gala. 

Gulerødder: Kristoffer Linderoth, Kildegården, Hørve, med sorten Allyance; Christian Heslet Jørgensen, Arnakke, Svinninge, med sorten Bolero; Jens Møller Olsen, Almegård, Højby med sorten Nerac. 

Om finalisterne er at bemærke, at Christian Heslet Jørgensen leverede årets Grand Cru gulerod i 2021. Og at John Nielsen og Kristoffer Linderoth er far og søn. 

På billedet øverst er det fra venstre Anders Biltoft Kristensen, Christian Heslet Jørgensen, Kristoffer Linderoth, John Nielsen og Jens Møller Olsen.

Finale i Audebo 16. oktober
Pumpestationen i Audebo danner igen ramme om Grand Cru finalen, der er den 26. i rækken. Årets dommerpanel består af kokkene Jeppe Foldager, Dragsholm Slot, Claus Henriksen, MOTA, og Poul Bøje Nielsen, Skoemagerkroen. Til at styre slagets gang som konferencier kommer direktør Flemming Nør-Pedersen, Landbrug & Fødevarer.

Kåringen begynder kl. 12, og dørene åbnes en time før. Hele seancen varer til ca. kl. 14.30. Efter kåringen serveres kartoffelsuppe, leveret af Boyes Mad i Svinninge og frembragt på gode lammefjordsprodukter.

Finalen er optakt til en hel Grand Cru uge i Odsherred i den følgende uge, skolernes efterårsferie. Det sker i samarbejde med UNESCO Global Geopark Odsherred.

Lammefjorden Grand Cru
Medlemmer af grøntsagslauget smagte sig gennem 13 kartofler og 13 gulerødder for at finde de tre finalister i hver kategori.