Gulerødder

Nye Lammefjordsgulerødder

Holder sig sprøde og søde - også gennem hele vinteren

Fra begyndelsen af juli er der nye, sprøde Lammefjordsgulerødder ude i butikkerne. 

Kendetegnet ved Lammefjordsgulerødder er et ekstra højt indhold af naturlig karotin og sukker. Karotin er forstadiet til dannelse af A-vitamin, og sukker betyder noget for, hvordan guleroden smager.

Lammefjordsgulerødder holder sig sprøde og søde hele vinteren
Når sæsonen for nye gulerødder slutter, bliver Lammefjordsgulerødderne lagt på køl. Det er på det tidspunkt, hvor de indeholder flest næringsstoffer. Temperaturen i kølehusene ligger på cirka 1 grad, og luftfugtigheden er over 95%.

Ved denne stabile kølige opbevaring lever guleroden stadig; den begynder for eksempel at omdanne stivelse til sukker (0,3% af gulerodens vægt er stivelse). Der sker også noget indbyrdes mellem de forskellige sukkerarter - med det resultat, at det totale indhold af sukker øges. Tørstofindholdet, der har betydning for gulerodens sprødhed, forbliver næsten uændret.

Undersøgelser har vist, at kølehusopbevarede Lammefjordsgulerødder sidst på vinteren indeholder op til 25 procent mere sukker og op til 30 procent mere naturlig karotin end nyopgravede, halmdækkede gulerødder.

Når du vælger Lammefjordsgulerødder, har du derfor sikkerhed for, at du altid får en næringsrig gulerod, der er knasende sprød og smager bedre...

Gulerødder Vasket På Bånd