Af arla.dk
Ostegratinerede rodfrugter med savojkålssalat
Kategori: Aftensmad
Ingredienser
800 g kartofler i stave
1 spsk rapsolie
2 tsk groft salt
400 g knoldselleri i stave
400 g rødbeder i stave
175 g Karolines Køkken® revet Tex mex chili 25%
Savojkålssalat
225 g fintsnittet savojkål
2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
1½ spsk friskpresset citronsaft
¾ tsk groft salt
1½ dl g grofthakket bredbladet persille
100 g bresaola - lufttørret okseinderlår, i tynde skiver
Tilberedning
Læg kartoflerne i en stor bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) vend dem med olie og salt.
Bag kartoflerne midt i ovnen. Vend selleri- og rødbedestave med salt.
Tag efter ca. 10 min. kartoflerne ud af ovnen og fordel rodfrugterne på kartoflerne.
Bag i ca. 15 min. Tag bradepanden ud igen og drys med ost.
Bag rodfrugterne færdige de sidste ca. 5 min., til osten er smeltet.
Savojkålssalat
Knug imens savojkålen med salt, så kålen falder lidt sammen og bliver nemmere at spise.
Vend savojkålen med persille, citronskal og - saft og smag til.
Server savojkålssalat og bresaola sammen med de ostegratinerede rodfrugter.
Bagetid for kartofler og rodfrugter ca. ½ time ved 250° - traditionel ovn.