Af Arla.dk
Kartoffelsuppe med porrer
Ingredienser
500 g kartofler i tern
1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
2 porrer i ringe - den hvide del (ca. 350 g)
¾ liter grøntsagsbouillon
10 g smør
1 dl Karolines Køkken Piskefløde 38%
Groft salt og friskkværnet peber
Bacondrys
150 g bacon
Grofthakket porre - den grønne del (ca. 150 g)
Tilberedning
Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits løg og kartofler i ca. 2 min.
Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min.
Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 15 min. - eller til grøntsagerne er møre.
Blend suppen til den er jævn - enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag den til.
Bacondrys
Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min. Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min. Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
Tør panden af og kom porrerne i, steg dem ved kraftig varme i ca. 4 min.
Knus den stegte bacon let og tilsæt det til porrerne.
Server kartoffel porresuppen med brød og bacondrys. Pynt med brøndkarse.