Af Danske Kartofler

Kartoffelboller med ostefyld

Nogle dage har man bare lyst til noget ekstra cheesy - til de dage anbefaler vi disse sprøde kartoffelboller med ostefyld. 

Kartoffelboller med ostefyld

Af Danske Kartofler

Kartoffelboller med ostefyld

Ingredienser

2-3 bagekartofler eller andre kartofler med højt tørstof-indhold (tjek evt. kartoffelguiden.dk)
Kartoffelmel
1 dl mælk
1 mozzarellakugle
100 gram cheddarost
40 gram smør
Salt og peber

Tilberedning

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog kartoffelternene møre og lad dem køle af. Mos dem derefter til en jævn kartoffelmos uden klumper. Tilsæt mælk, salt og peber samt kartoffelmel. Start med 4 spsk. kartoffelmel og tilsæt mere, hvis mosen stadig klistrer. Den skal være en formbar dej.

Skær osten i tern. Derefter formes bollerne omkring osten med hænderne. Hver bolle skal indeholde begge slags ost.  

Varm smørret godt op på en stegepande og steg bollerne til de er gyldne og sprøde på begge sider.

Server mens de stadig er varme som en lækker snack, forret eller tilbehør til hovedretten.

Produkter fra Lammefjorden