<h1>Pumpestation omdannes til kultur- og besøgscenter</h1>

Pumpestation omdannes til kultur- og besøgscenter

Til september 2024 er det planen, at Audebo Pumpestation - efter en stor renovering - åbner i en ny funktion med at oplyse om inddæmningen for 150 år siden, men også at stille de historiske bygninger til brug for koncerter, teater, kunst, skoletjeneste og café.

I 2015 blev Lammefjordens Historiske Forening stiftet med det primære formål at skaffe penge til en gennemgribende renovering af pumpestationens historiske bygninger fra 1870'erne. Nu er målet i sigte. Foreningen forventer, at det nye kultur- og besøgscenter i Audebo kan åbne i september 2024. 

Vi fik to af ildsjælene - foreningens formand, Bente Eskesen og arkitekt Stig Løcke - til for en stund at sætte sig ned og fortælle om det spændende projekt. Det kan du høre i podcasten nedenfor. 

Et bevaringsværdigt byggeri

Stig Løcke fortæller blandt andet, at pumpestationen udgør et bevaringsværdigt industribyggeri, inspireret af den italienske renæssance, og skal istandsættes med den allerstørste respekt og omhu.

Arbejdet går i gang i foråret 2023, hvor det store skifertag og gulvene skiftes ud.

Projektet ventes at beløbe sig til ca. 13 mio. kr., som foreningen vil skaffe fra fonde og andre bidragsydere. Nu - i marts 2023 - har de allerede skaffet 11,5 mio. kr. fra bl.a. Realdania, LAG, Foreningen PlanDanmark, Augustinus Fonden og Andel. 


Bente Eskesen og Stig Løcke på plænen foran de flotte bygninger, der skal indrettes til besøgs- og kulturcenter.