<h1>ENDNU EN GRØN SPECIALITET: RULLEGRÆS FRA LAMMEFJORDEN</h1>

ENDNU EN GRØN SPECIALITET: RULLEGRÆS FRA LAMMEFJORDEN

Amager Rullegræs A/S bruger stort areal på Hagesholm til at dyrke græs i metermål.

Lammefjorden har siden inddæmningen lagt jord til en meget alsidig variation af afgrøder. I den mere kuriøse ende hører blandt andet hamp og tobak i tidligere tider. I nyere tid har gulerødder og kartofler udgjort tyngdepunktet af specialafgrøder, men i al stilhed er der opstået endnu en specialitet fra fjorden, nemlig rullegræs.

Det er virksomheden Amager Rullegræs A/S, ejet og drevet af familien Holm Sørensen fra Kastrup, som i en håndfuld år har dyrket græs på Lammefjorden. Familien driver de cirka 450 hektar, der hører til ejendommen Hagesholm. Heraf bruges ca. 50-60 til at dyrke plænegræs i metermål. Derudover dyrker de græs på deres egen landbrugsejendom på Amager.

Vandingsmuligheder er et stort plus

- Det er med græs, ligesom det er med kartofler; nogle steder egner sig bedre end andre til dyrkning. Når vi passer jorden på Hagesholm, lægger vi selvfølgelig mærke til de steder, der er gode til græs. Men den helt store fordel ved Lammefjorden er de fine vandingsmuligheder. Vand betyder rigtig meget, når du skal lave en god græsplæne, siger Lars Holm Sørensen fra Amager Rullegræs.

Mindst 18 måneder fra såning til høst

Det kræver ekstra tålmodighed at producere rullegræs. Der går mindst 18 måneder, fra græsset bliver sået, og til rullegræsset skæres op i baner og rulles op og lægges på paller, klar til transport. Der må helst kun gå ét døgn, før rullegræsset rulles ud igen og bliver til en flot, nyanlagt græsplæne klar til brug fra dag 1.

Amager Rullegræs leverer til kunder i hele landet, både private, erhverv og offentlige.

Foruden rullegræsset driver familien Holm Sørensen jorden på Hagesholm i et traditionelt sædskifte med korn og raps. Der dyrkes også kartofler, men den del er forpagtet ud til en lokal producent.