Af Brogaard Fårevejle
Lammefjordssuppe
Suppe med Lammefjordsgrøntsager
Kategori: Frokost, Aftensmad
Køkken: Nordisk
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 60 minutter
Samlet tid: 1 tim 15 min
8 portioner
Ingredienser
1 stk Rødløg
4-5 store kartofler
2 stk. pastinakker
2 stk. persillerødder
1 stk. gul bede
1 klat smør/olie
- Oksefond eller oksebouillon
- vand
2 dl. fløde
- salt
- provence krydderi
- bacon i tern
- Ristet brød i tern
Tilberedning
Skyl, skræl og skær alle rodfrugterne i tern.
Smelt smørret/olien i en stor gryde.
Sauter løget klart i smørret/olien, tilsæt alle grøntsagerne.
Sauter et par minutter og tilsæt vand, så det hele er dækket.
Tilsæt oksefond eller oksebouillon terning, samt salt og Provence krydderi. Kog det hele mørt i ca. 35-40 min.
Suppen blendes, og fløden tilsættes.
Som tilbehør kan anbefales ristet bacon og smørsauterede brød, gerne groft rugbrød i tern.