Af Storøhage Kartofler
Kartoffelsuppe
Suppe med Lammefjordskartofler
Kategori: Frokost, Aftensmad
Køkken: Nordisk
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 60 minutter
Samlet tid: 1 tim 15 min
6 portioner
Ingredienser
500 g kartofler
100 g persillerod
100 g knoldselleri
100 g porrer
1,5 ltr. vand
- grøntsags bouillon, der svarer til mængden af vand
1 dl. fløde
1 spsk. mørk balsamico
1 tsk. tørret ramsløg
- salt/peber
- persillepesto:
20 g persille*
3 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. hvid balsamico
1/2 tsk. grovkornet sennep
- salt/peber
Tilberedning
Skræl rodfrugterne, og skær i tern. Koges under låg i 45 min. Det hele blendes. Tilsæt piskefløde, balsamico, tørret ramsløg samt salt og peber.
Persille, koldpresset rapsolie, hvid balsamico, sennep, salt og peber blendes til en ensartet konsistens.
*Løvstikke kan bruges i stedet for persille - når det er i sæson.
Server suppen med persillepesto.
Lav evt. "drys" til suppen af 20 g mandler, 20 g hasselnød og en spsk. sesamfrø dom ristes på panden. Hakkes groft og blandes med 1 tsk. koriander, 1 tsk. fennikelfrø, salt og peber.