Af Lammefjorden
Gulerodsmarmelade med mandelsplitter
Frisk marmelade med mandelsplitter
Kategori: Morgenmad
Køkken: Nordisk
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 60 minutter
Samlet tid: 1 tim 15 min
Ingredienser
1/2 kg Gulerødder
2 stk. citroner, saft og skal
300 gr. sukker
3 spsk. mandelsplitter
- lidt muskatnød, revet eller pulver
- evt. konserveringsmiddel
Tilberedning
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver, kog dem møre i vand. Hæld vandet fra og blend gulerødderne.
Kom sukker i de blendede gulerødder og kog i ca. 10 min. til marmeladen tykner.
Lad den køle lidt af inden citronskal og citronsaft kommes i. Tilsæt lidt muskatnød, mandelsplitter og evt. konserveringsmiddel.
Hæld marmeladen på skoldede glas og sæt låg på.