Af Lammefjorden
Chili glaseret gulerødder med mynte peber knas
Delikat tilbehør
Kategori: Tilbehør
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
4 personer
Ingredienser
1 kg Lammefjords gulerødder
25 gr. eller en lille spiseske smør
4 stk laubærblade
1 fed hvidløg
1/2 tsk. tørret chili
1 1/2 tsk. salt
4 dl appelsinjuice
2 tsk. honning
Drys:
20 gr. mandler
2 tsk. rosapeber
5 gr. mynteblade
Tilberedning
Skræl og skyl gulerødderne, skær dem i 5 cm lange stykker - evt. på skrå.
Sæt sauterpande over med smør, lad det smelte ved mellem varme.
Vend laurbærblade, presse hvidløg og chili i smørret og lad det bruse op.
Tilsæt gulerødderne og salt, vend godt rundt i 1 minut.
Tilsæt appelsinjuice og honning, læg låg på i 5 minutter.
Tag låget af, lad gulerødder og appelsinjuice dampe ind til der ikke er mere væske tilbage og gulerødderne skinner af glasering. Det tager gerne 10 minutter.
Rist mandler på en tør pande - de skal ikke tage farve, blot lige dufte lidt og blive sprøde. Hak mandlerne fint sammen med rosa peber.
Skyl mynte og lad den tørre. Skær mynten i tynde strimler.
Vend det hele sammen og lad det stå klar til gulerødderne er færdige.
Vend de glaserede gulerødder ud på et fad og top med mandel, mynte og peberblanding.
Server til al slags mad, som trænger til et pikant, sprødt og farverigt pift.
Tip! hvis du ikke bryder dig om chili, så undlad det i retten.