Af danskekartofler.dk

Brunede kartofler

Ingen jul uden både hvide og brunede kartofler! Her får du Mormors egen opskrift på lækre brunede kartofler.

Brunede kartofler

Af Danske Kartofler

Brunede kartofler

Når du laver brunede kartofler, kan du med fordel koge og pille kartoflerne dagen før. Så er du klar til at brune dem og derefter sætte dem direkte på middagsbordet.

Kategori: Tilbehør

Ingredienser

1 kg små spisekartofler
200 gram sukker
50 gram smør

Tilberedning

1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. De er møre, når de slipper en kødnål eller en spids kniv.
2. Pil kartoflerne og læg dem i et dørslag.
3. Inden kartoflerne skal på panden, hældes de over med kogende vand i dørslaget. Så bliver de lettere brunet på panden.
4. Fordel 200 gram sukker på en kold pande og tænd for jævn varme.
5. Når sukkeret langsomt begynder at smelte, vippes panden let.
6. Når sukkeret er blevet til karamel, tilsættes 50 gram smør og skrues op for varmen.
7. Når smørret er bruset af, tilsættes de afdryppede kartofler. Kartoflerne vendes jævnligt med en paletkniv. Panden kan også rystes let, så de brunes på alle sider.
8. Efter 8-10 minutter er kartoflerne færdig-brunede.
9. Anret dem i en skål og server straks.

Produkter fra Lammefjorden