<h1>Lammefjorden med i Støt Brysterne for syvende gang</h1>

Lammefjorden med i Støt Brysterne for syvende gang

Kartofler og gulerødder sælges til støtte for Kræftens Bekæmpelse – med kærlig hilsen fra dyrkerne på Lammefjorden.

For syvende gang er Lammefjordens Grøntsagslaug med i Kræften Bekæmpelses kampagne Støt Brysterne, der nu ruller ud over Danmark.

- Det betyder meget for os at kunne støtte denne vigtig sag. Og det glæder os, at forbrugerne også bakker vores initiativ op og køber masser af vores særlige Støt Brysterne poser med gulerødder eller kartofler, siger Hans Møller Olsen, formand for Lammefjordens Grøntsagslaug.

I poserne er der 1 kilo kartofler eller gulerødder fra den tidligere fjordbund i Odsherred, og i løbet af kampagnen sælges flere hundrede tusinde poser fra dagligvarebutikker landet over. Og da grøntsagsproducenterne giver 50 øre til Kræftens Bekæmpelse for hver solgt pose, kommer der et ganske stort beløb til Støt Brysterne fra Lammefjorden.

Godt samspil med butikkerne

Hans Møller Olsen roser også butikkerne er med på ideen. Mange gør en stor indsats for at præsentere produkterne fra Lammefjorden bedst muligt.

- Det er bestemt også butikkernes skyld, at vi kan støtte brysterne med et pænt beløb hvert år. Men allermest glæder det os, at forbrugerne tager så godt imod poserne som en kærlig hilsen fra Lammefjorden, siger formanden.

Har EU’s kvalitetsstempel

Gulerødder og kartofler er de to dominerende produkter på den inddæmmede 55 kvadratkilometer store Lammefjorden. Begge er udstyret med EU’s kvalitetsstempel BGB, der er forbrugernes garanti for, at de vitterligt er dyrket og forarbejdet på Lammefjorden. Et stempel, som ingen andre danske afgrøder endnu har opnået.

Siden 2004 har Kræftens Bekæmpelse gennemført kampagnen Støt Brysterne i efteråret. I Danmark lever omkring 66.000 kvinder med en brystkræftdiagnose – det svaret til cirka 2,3 procent af de danske kvinder. Lammefjordens Grøntsagslaug er en af kampagnens cirka 25 samarbejdspartnere.