Af Alletiders Kogebog

Spansk æggekage med kartofler

Spansk æggekage med kartofler

Af Alletiders Kogebog

Spansk æggekage med kartofler

Kategori: Aftensmad

Køkken: Spansk

2 personer

Ingredienser

1,5 dl olivenolie
600 gram kartofler, skrællet vægt
1 tsk. salt
1 løg
1 grøn peberfrugt
6 æg
0.5 dl sødmælk
1 tsk. salt

Tilberedning

Varm olien op i en pande.

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Strø 1 tsk. salt på dem og steg dem 8-10 minutter i olien. Vend dem under stegningen.

Tilsæt finthakket løg og og peberfrugt i små tern og fortsæt stegningen ca. 10 minutter, indtil kartoflerne er møre og gulbrune. Kom det hele op i en sigte, så evt. overflødigt fedtstof kan løbe af.

Pisk æggene sammen og tilsæt 1 tsk. salt.

Varm 3 spsk. olie op på panden (kan bruge af det overskydende olie fra kartoflerne). Hæld æggemassen på og fordel kartoflerne over. Steg æggemassen, til den er fast og gylden i bunden.

Tips: I de forskellige regioner i Spanien tilsættes ofte - efter tradition - en eller anden form for pølse i skiver sammen med kartoflerne.

Produkter fra Lammefjorden