Af Alletiders kogebog

Sigøjner-kartofler

Sigøjner-kartofler

Af Alletiders Kogebog

Sigøjner-kartofler

Kategori: Hovedret

4 personer

Ingredienser


1 kg kartofler, skrællet vægt
500 g løg, pillet vægt
75 g smør
0.5 dl olie solsikke/vindruekerne
Salt
Peber
600 g bacon hel

Tilberedning

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Pil løgene og skær dem i ringe.
Kom fedtstof i en bradepande og sæt fadet i ovnen til smørret er smeltet. Kom kartofler og løg i bradepanden sammen med olie, salt og peber og vend det hele godt sammen.
Fjern sværen på baconen og skær det 1/2 cm tykke skiver, der fordeles over kartofler og løg.
Sæt retten i ovnen ved 200 grader ca. 1 time, vend evt. baconskiverne halvvejs.
Server retten direkte fra bradepanden.

Produkter fra Lammefjorden