Saltbagte grøntsager

Saltbagte grøntsager

Bedømmelse (24)

 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredienser

  • 1 kg grøntsager
  • Ca. 4 kg groft køkkensalt

Denne opskrift egner sig godt til de fleste rodfrugter. Især rødbeder, selleri og kartofler.

Grøntsagerne renses for jord. Det er vigtigt at man lader skrællen sidde på. I en bradepande med høj kant strøes et lag salt ud i 1 cm tykkelse. Grøntsagerne lægges på saltet og dækkes fuldstændigt med salt. Bradepanden stilles i ovnen ved 200gr indtil man med en kniv kan mærke grøntsagen er mør.

Bradepanden tages ud af ovnen og grøntsagerne tages forsigtigt ud af saltet. Grøntsagerne børstes rene af salt og serveres. Man skulle tro at grøntsagerne bliver meget salte af denne tilberedning, men faktisk smager grøntsagerne søde og aromatiske, idet der ved tilberedningen dannes en forædling af det naturlige kulhydrat i grøntsagen.