Rødder og dip

Rødder og dip

Bedømmelse (2)

 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredienser

    Dip 1

  • 2 past. æggeblommer
  • 1/2 tsk. salt
  • Lidt peber
  • 1/2 Citron, saft og skal
  • 1/2 tsk. sennep
  • 1/2 liter rapsolie
  • Dip 2

  • 200 g rygeost
  • Fløde

Fremgangsmåde

Her kan alle rodfrugter bruges, f.eks.:
Knoldselleri Pastinak Persillerod Gulerod Kålrabi m.v. 

Rodfrugterne skrælles og skæres i tynde stænger.

Dip 1

Pisk æg, salt, citronskal og -saft, sennep og peber sammen.

Pisk så en spsk. olie i. Når det er pisket sammen så en mere. Lidt efter lidt tilsættes mere og mere olie,

og til sidst har man sandelig en god mayonnaise.

Hvis det skiller, pisker man bare en ny blomme op i en ny skål, og så piskes den skilte mayonnaise

lige så langsomt i.

Dip 2

Hakkede bløde krydderurter, f.eks. karse, purløg, kørvel, estragon, persille m.v.
Salt og peber

Rygeosten røres lind med lidt fløde. Krydderurterne hakkes fint og vendes i med lidt salt og peber.

Så kan man jo dyppe stængerne på kryds og tværs.

Kategorier

Andet