Af Aletiders Kogebog

Rødbede-æblesalat

Rødbede-æblesalat

Rødbede-æblesalat

Kategori: Salat

4

Ingredienser

100 gram rucolasalat
2 rødbede, rå
2 æbler (madæbler)
1 løg

Marinade:
2 spsk. æblecidereddike
2 spsk. olivenolie
2 tsk. akaciehonning
Salt
Peber

Dressing:
175 gram rygeost. 5+
2.5 dl cremefraiche 38%
1 spsk. dijonsennep
Salt
Peber

Tilberedning

De skrællede rødbeder bages midt i ovnen ved 190 grader C., alm. ovn, i ca. 40 minutter, til de er møre.

Rødbederne tages ud af ovnen og skæres ud i små firkanter, som måler ca. 1-2 cm på alle sider. Æblerne skæres ud i lignende stykker. Løget hakkes fint.

Marinade:
Marinaden blandes ved at røre alle ingredienser sammen i en skål eller et fad med høj kant. Æbler, rødbeder og løg blandes med marinaden, der trækker i ca. 30 minutter.

Dressing:
Dressingen røres nemt sammen, alle ingredienserne blandes til en klar og ensartet dressing.

Salaten anrettes på en tallerken på en bund af rucolasalat, med salaten anrettet på midten og med en skefuld dressing på toppen. Pynt evt. med lidt frisk basilikum.

Produkter fra Lammefjorden