Syv finalister klar til Grand Cru 2019

Torsdag aften blev finalisterne til årets Lammefjord Grand Cru kartoffel og gulerod fundet. Finalen foregår mandag den 14. oktober på Audebo Pumpestation.

Prækvalifikationen fandt sted i forbindelse med generalforsamlingen i Lammefjordens Grøntsagslaug, hvor deltagerne smagte og bedømte de indleverede kartofler og gulerødder med henblik på at kåre de tre bedste i hver kategori.

Hos kartoflerne gik det sådan, at der på grund af stemmelighed blev udpeget fire til finalen: Peter Anker (Storøhage Kartofler), Emil Busch-Petersen (Stubberupholm), Kristian Juel Jensen (Hørve) og Anders Biltoft Kristensen (Slotsgaarden).

undefined

Hos gulerødderne blev de tre finalister Jens Møller Olsen (Almegård), Anders Biltoft Kristensen (Slotsgaarden) og og Boje Skytte (Brogaard Fårevejle).

undefined

Finalen arrangeres i samarbejde med VisitOdsherred og er optakt til en hel Grand Cru uge i Odsherred i skolernes efterårsferie, uge 42.

Årets dommerpanel består af køkkenchef Claus Henriksen, Dragsholm Slot, Søren Wiuff, Brogård, Gislinge, og Maria Meldgaard, Mamma's Balkon. Steen Jørgensen, tidligere P4 Sjælland, bliver eftermiddagens konferencier.

(Udgivet 26. september 2019)