Lammefjorden med i Geopark Festival 2019

Lammefjorden er tema i flere af aktiviteterne i Geopark Festival 2019, der foregår  1.-4. august. Søndag er der således tre indslag, der handler om Lammefjorden - både den tørlagte og den våde del.

Lammefjorden rundt på to hjul Søndag kl. 11:00 - 12:30
Tag med på en oplevelsesrig cykeltur på Lammefjorden med Arne Fjordgaard Andersen (foto) som guide. Vi begynder og slutter ved Audebo Pumpestation. Efter cykelturen kan du fornøje dig med alle pumpestationens forskellige arrangementer (se tekst nedenfor). Medbring egen cykel.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Audebo Pumpestation, Nykøbingvej 128, 4300 Holbæk

Audebo Pumpestation - Lammefjordens hjerte søndag kl. 11:00 - 17:00
Lammefjordens Historiske Forening byder igen i år indenfor i den gamle smukke pumpestation fra 1874, der stadig er fuldt fungerende som moderne pumpestation. Få god viden af Dragsholm Lokalhistoriske Forening og mulighed for at købe grøntsager fra Slotsgården, mød strikkedamerne, nyd lækre smagsprøver fra Madvognen og oplev den spændende historie om Lammefjordens inddæmning kl. 14:00 fortalt af Arne Fjordgaard Andersen. Derefter er der rundvisning og endelig "Hønseskidning for spillefugle" kl. 16:00.

Pris: Foredrag 50 kr. Resten er gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Audebo Pumpestation, Nykøbingvej 128, 4300 Holbæk

Lammefjorden fra kajakhøjde søndag kl. 12:00 - 16:00
FK Odsherred Kajak Klub ligger på Kajakøen gemt bag Audebo-dæmningen lige ud til den smukke Lammefjord. Klubben inviterer på denne dag indenfor til en prøvetur i en kajak, og de dygtige folk vil være parate med råd og vejledning. Kajaøen er et dejligt sted at tage et hvil og enten spise sin medbragte mad eller lækkerierne fra grillen lige overfor. Det kan blive en rigtig fin oplevelse for hele familien.

Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Mødested: Kajakøen, Nykøbingvej 132B, 4571 Grevinge

Hvad er Geopark Festival
Geopark Festival 2019 åbner torsdag med et stort program i Anneberg Kulturpark ved Nykøbing. Glæd dig til bæredygtighedsmarked, genbrugsmodeshow, jazzkoncert og løjer på scenen fra kl. 11, hvor børn i alle aldre kan møde Motor Mille fra DR Ramasjang.

Geopark Festival er en festival i hele Odsherred Kommune. Den løber over fire dage, hvor vi fejrer områdets rige historie, mangfoldige kultur og alsidige natur. Festivalen handler om borgerinddragelse, så hvis du tænker: "Geopark? Hvad er det for noget - har det noget med mig at gøre?". Ja, det har det bestemt!
Geoparken omfatter hele Odsherred - vores kunst, kulturhistorie, råvarer og landskab. Geoparken er således ikke et afgrænset område med rutschebaner eller vandland, som vi nok typisk forbinder med parker. Hele området er i spil, hvor vi har mulighed for at vise vores projekter, virke og kunst til hinanden, landliggerne og turisterne.

Festivalprogrammet består af et hav af spændende arrangementer spredt rundt i Odsherred med noget for enhver smag. Der er noget til børnefamilierne, til de kunstinteresserede, musikinteresserede, naturinteresserede, til de aktive, til de nørdede, til de madglade og til dem, der bare gerne vil hygge sig med en fadøl.

(Kilde - tekst og foto: Geopark Odsherred)