Besøgsmark og oplevelsesrute indviet

Fredag eftermiddag blev besøgsmarken midt på Lammefjorden indviet. Bag projektet står Geopark Odsherred og en arbejdsgruppe af bl.a. lokale landmænd.

Samtidig blev åbnet en oplevelsesrute på 10 km rundt på den inddæmmede fjordbund. Undervejs er der fem stoppesteder, hvor man kan høre podcasts om fjordens historie og den nuværende produktion.

Hans-Jørgen Olsen, direktør for Geopark Odsherred, kaldte ved indvielsen besøgsmarken for Geoparkens flagskib. Det er nemlig nu, at den meget omtalte geopark begynder at vise sig fysisk.

- Indtil nu har Geoparken mest været noget, vi har talt om, og som har skabt nysgerrighed. Nu kan den skabe stolthed, fordi der er noget at vise frem, sagde Hans-Jørgen Olsen.

Helle Nordgaard, som er projektleder for besøgsmarken, var stolt over, at den stubmark, som arbejdsgruppen overtog i november, nu er en frodig mark med et væld af forskellige afgrøder, der dyrkes på Lammefjorden.

Ved indvielsen blev der skålet i vodka produceret af Lammefjordens Destilleri på kartofler fra Lammefjorden.

Besøgsmarken er åben og bemandet hver onsdag og torsdag klokken 13-15. Her bydes der på fortællinger og smagsprøver fra Lammefjorden.