Grøntsagslauget og Geoparken indgår partnerskab

Lammefjordens Grøntsagslaug har ved indgangen til 2018 indgået en partnerskabsaftale med Geopark Odsherred. Formålet er, at partnerne i fællesskab skal udvikle og formidle Geopark Odsherred.

- Der er ingen tvivl om, at Lammefjorden er et af de største aktiver for Geopark Odsherred, siger Hans Møller Olsen, formand for Lammefjordens Grøntsagslaug.

- Geoparken har de første år jo nok været et lidt abstrakt begreb for mange. Besøgsmarken, som blev etableret på Lammefjorden i 2017, var det første konkrete element i Geoparken. Og så er det jo en ganske naturlig fortsættelse, at Geoparken og vi nu har papir på vores partnerskab.

Besøgsmark bruges til formidling
- Besøgsmarken og oplevelsesruten rundt på Lammefjorden er gode eksempler på, hvordan vi kan hjælpe hinanden med at udvikle og formidle Geopark Odsherred. De to projekter er organiseret af Geoparken, mens en håndfuld af vores medlemmer tager sig af at passe marken og formidle den. Interessen har været stor det første år med mange gæster, som kommer for at se de mange særlige afgrøder, vi kan dyrke på Lammefjorden. På den måde kan vi også i geopark-sammenhæng nu gøre vores produkter synlige, siger Hans Møller Olsen.

Han tilføjer, at Lammefjorden også har mange besøg takket være VisitOdsherred, ligesom diverse åbent hus-arrangementer er med til at promovere geoparken.

Med aftalen har Lammefjordens Grøntsagslaug og medlemmerne ret til at bruge geoparkens partnerlogo ved salg og markedsføring af produkter, for eksempel i gårdbutikker.

Pionerånden er intakt

Mange af os, der bor på Lammefjorden, er tredje generation af de oprindelige pionerer, og ånden er intakt.

 

Grøntsager fra Lammefjorden - smager bare bedre