Miljøvenlig dyrkning

Behovet for at bruge gødning på Lammefjorden er mindre end andre steder, da den tidligere fjordbund er rig på næringsstoffer.

Planteværnsmidler mod skadedyr eller svampeangreb bruges kun, når det er allermest nødvendigt. Gennem vores sædskifte minimerer vi behovet for hjælpestoffer. For eksempel skal der gå mindst fire år mellem, at der dyrkes gulerødder på den samme mark. Det nedsætter risikoen for skadesangreb.

De danske regler for brug af planteværnsmidler er skrappe. Midlerne er gennem en udførlig proces, før de godkendes til brug. Som planteavlere skal vi føre nøjagtige journaler over, hvordan vi behandler vores afgrøder. Og når vi leverer vores produkter til detailhandelen, er der en nøje kvalitetskontrol, ligesom der foretages uanmeldte stikprøvekontroller hos de enkelte producenter.

Hovedparten af vores produkter bringes direkte fra mark til kølehus. Det betyder, at du næsten hele året kan få grøntsager, der er dyrket lokalt, i stedet for importerede varer. Derfor tager du et bæredygtigt valg, når du vælger grøntsager fra Lammefjorden.

undefined

 

Kom Lammefjorden rundt med guide

Skoler, foreninger m.fl. er velkomne til at få arrangeret en udflugt. I skal selv sørge for bussen, så skal vi nok lægge ruten og sørge for en kyndig guide. Besøg blandt andet dæmningen og pumpestationen i Audebo og kom med rundt til producenter på fjorden.

 

Grøntsager fra Lammefjorden - smager bare bedre