Kom og smag på Lammefjorden

Besøgsmark ved Fårevejle og 10 km oplevelsesrute med fortællinger om Lammefjorden.

Fra indvielsen 28. juli 2017.

I juli 2017 åbnede Geopark Odsherred en besøgsmark ved Adelers Allé, lige nord for Fårevejle Stationsby. Marken repræsenterer alle de afgrøder, der dyrkes på Lammefjorden; lige fra de traditionelle kornsorter til specielle grøntsager. Den er et eksempel på, hvordan et specielt landskab - den tidligere fjordbund - kan bruges til at frembringe helt særlige afgrøder.

Marken er skabt i samarbejde med en arbejdsgruppe af blandt andet lokale landmænd. Det er også personer fra arbejdsgruppen, som hver onsdag og torsdag mellem klokken 13 og 15 bemander marken og byder på smagsprøver og fortællinger fra Lammefjorden.

Den 10 km lange oplevelsesrute fører dig rundt til fem steder, hvor du kan høre podcasts om Lammefjordens historie, inddæmningen, dyndhullerne, de første tilflyttere og den aktuelle produktion af grøntsager.

Du kan læse mere på Geopark Odsherreds hjemmeside.

Besøgsmarken ligger ved Rådhusvej 75, 4540 Fårevejle - se kort.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

 

 

Kom Lammefjorden rundt med guide

Skoler, foreninger m.fl. er velkomne til at få arrangeret en udflugt. I skal selv sørge for bussen, så skal vi nok lægge ruten og sørge for en kyndig guide. Besøg blandt andet dæmningen og pumpestationen i Audebo og kom med rundt til producenter på fjorden.

 

Grøntsager fra Lammefjorden - smager bare bedre