Lammefjorden igen med i Støt Brysterne

Igen i 2017 kan man købe grøntsager og samtidig støtte kræftforskning.

Pressemeddelelse udsendt 7. marts 2017

Igen i år vil producenterne på Lammefjorden pakke kartofler og gulerødder i særlige Støt Brysterne poser i den periode i efteråret, hvor Kræftens Bekæmpelses landsdækkende kampagne løber. Lammefjordens Grøntsagslaug donerer 50 øre pr. pose til forskning i kræft.
- Vi synes jo, at det er oplagt at koble sunde fødevarer til et så prisværdigt formål som Kræftens Bekæmpelses kampagne for at bekæmpe brystkræft, siger Hans Møller Olsen, formand for Lammefjordens Grøntsagslaug.
- Vi er stolte over, at vi i både 2015 og 2016 har kunnet støtte den gode sag med et ganske anseeligt beløb. Der er ekstra grund til at takke de mange forbrugere landet over, som har købt vores særlige Støt Brysterne-poser. Deres opbakning er grunden til, at vi igen kan støtte indsatsen i Kræftens Bekæmpelse. Og vi ser frem til, at vi i 2017-kampagnen får butikkerne endnu mere involveret i det gode formål, siger formanden.

Med til at udbrede kendskabet
Aftalen om støtte falder i god tråd med lignende aftaler under Støt Brysterne kampagnen. Hos Kræftens Bekæmpelse ser Lotte Rask, kampagneansvarlig for Støt Brysterne, frem til at fortsætte samarbejdet med lammefjordsproducenterne i 2017.
- Vi er taknemmelige for, at Lammefjorden støtter os som sponsor samtidig med, at de, via de særlige Støt Brysterne-poser, er med til at udbrede kendskabet til denne vigtige sag. Hver en krone gør en forskel og gør det muligt for os at komme endnu længere ud med støtte til forskning, oplysning og patientstøtte, siger Lotte Rask. 

Dyrket på tidligere havbund
Gulerødder og kartofler er de to dominerende produkter fra den inddæmmede del af Lammefjorden i Nordvestsjælland. Det er et areal på 55 kvadratkilometer. Lammefjordskartofler og lammefjordsgulerødder er blandt de få danske fødevarer med EU’s kvalitetsstempel BGB, Begrænset Geografisk Betegnelse.
Støtteinitiativet er afviklet i samarbejde mellem Lammefjordens Grøntsagslaug og de fem lokale forarbejdningsvirksomheder Gulerodsgruppen, Storøhage Kartofler, Lammefjordens Salgsselskab, Danespo og Strandlyst.
2017 er det 14. år, hvor Kræftens Bekæmpelse kører kampagnen Støt Brysterne i efteråret. I Danmark lever omkring 60.000 kvinder med brystkræft.

Årets Grand Cru gulerod og kartoffel

Siden 1997 er årets bedste gulerod blevet kåret som Årets Grand Cru Gulerod. Og i 2016 kom kartoflerne også med. Hvert år i oktober finder uafhængige dommere og publikum frem årets bedste gulerod og kartoffel fra Lammefjorden.

 

Grøntsager fra Lammefjorden - smager bare bedre