Lammefjorden støtter brysterne

Grønsagsdyrkere og virksomheder indgår samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og bliver sponsorer på kampagnen ”Støt Brysterne – Lad os kæmpe sammen”.

undefined

Fra venstre Hans Møller Olsen, Lammefjordens Grøntsagslaug, Anette Krøll, Gulerodsgruppen, Kenneth Westergaard Olsen, Lammefjordens Salgsselskab, Jesper Andersen, Strandlyst, Stine Anker, Storøhage Kartofler, og Ib Pedersen, Danespo.

Fra mandag den 14. september kan du støtte Kræftens Bekæmpelse, når du køber gulerødder og kartofler. Producenterne på Lammefjorden er fra i år med til at sponsere Støt Brysterne – en kampagne, der i september-oktober samler penge til indsatsen mod brystkræft.

Til formålet har Lammefjordens Grøntsagslaug fået designet to nye poser, der bruger det lyserøde udtryk fra Støt Brysterne-kampagnen. I poserne er der 1 kg gulerødder eller kartofler og for hver solgt pose, går der 50 øre til Støt Brysterne.

 Det er oplagt, at vi støtter dette formål. Vores produkter hænger tæt sammen med at spise sundt, og Kræftens Bekæmpelse er jo i den grad en organisation, der gennem forskning gør en uvurderlig indsats for sundhed, siger Hans Møller Olsen, formand for grøntsagslauget.

Godt resultat i vente

Lammefjordens Grøntsagslaug organiserer de avlere og virksomheder, som dyrker og forarbejder grønsager på den tidligere havbund i Odsherred. Den inddæmmede del af Lammefjorden fylder 55 kvadratkilometer – godt og vel det halve af Amagers størrelse. Den særlige jordbund er særligt egnet til at dyrke rodfrugter, og Lammefjorden er kendt for disse afgrøder.

 Gulerødder og kartofler har altid været de dominerende produkter i området, og derfor er det naturligt at vælge disse to, når vi nu skal skaffe så mange penge som muligt til Kræftens Bekæmpelse, siger Hans Møller Olsen. Flere af de store dagligvarekæder bakker vores initiativ op, så de særlige Støt Brysterne-poser vil være at finde i en lang række butikker. Derfor forventer vi at kunne donere en ganske pæn sum til det gode formål, når kampagnen er slut.

Motionsløb og Gulerod Grand Cru

Lammefjordens Grøntsagslaug vil, foruden salget i butikkerne, rejse penge gennem andre tiltag. Den 8. september er lauget en af hovedsponsorerne for motionsløbet Odsherred Stafetten, hvorfra Støt Brysterne får 10. kr. pr. hold. Og laugets årlige kåring af den bedste gulerod, Årets Grand Cru Gulerod, vil i år markere afslutningen på Støt Brysterne-kampagnen, og der vil på aftenen blive samlet ind til formålet.

Kartoflerne i Støt Brysterne-poser pakkes af Danespo, Strandlyst og Storøhage Kartofter, mens Gulerodsgruppen og Lammefjordens Salgsselskab står for gulerødderne. Alle fem virksomheder ligger på Lammefjorden.

Kvalitetsstemplet af EU

I øvrigt er både lammefjordskartofler og lammefjordsgulerødder blandt de få danske fødevarer, der har EU’s kvalitetsstempel BGB, Begrænset Geografisk Betegnelse. Det sikrer forbrugerne, at produkterne er lokalt dyrket og forarbejdet.

undefined

undefined

Årets Grand Cru gulerod og kartoffel

Siden 1997 er årets bedste gulerod blevet kåret som Årets Grand Cru Gulerod. Og i 2016 kom kartoflerne også med. Hvert år i oktober finder uafhængige dommere og publikum frem årets bedste gulerod og kartoffel fra Lammefjorden.

 

Grøntsager fra Lammefjorden - smager bare bedre