Årets Grand Cru Gulerod 2008

Årets Grand Cru Gulerod 2008 er netop kåret. Lammefjordens Grøntsagslaug har for 12. gang kåret Årets Grand Cru vinder og kunne i år med stolthed præsentere et eksklusivt kulinarisk arrangement på det stemningsfyldte Dragsholm Slot på Lammefjorden i Odsherred.

De tre fi nalister, Hans Møller Olsen, Kjeld Eriksen og Arne Olsen har alle klaret prækvalifi ceringen blandt alle avlerne på Lammefjorden og stillede alle tre op i konkurrencen om førstepladsen og den ærefulde anerkendelse for at have dyrket årets bedste gulerod på Lammefjorden. Bedømmelsen foretages ud fra vurderinger om smag, udseende, sprødhed, saftighed og egnethed - alle betydningsfulde værdier for en god kulinarisk oplevelse ved spisning af gulerødder.

De tre præsenterede hver især de absolut bedste og fl otteste gulerødder for dommerpanelet, som herefter havde en vanskelig opgave med at fi nde årets vinder.

Dommerpanelet der bestod af Trine Krebs, Frugtformidlingen, Pernille Bech, GAU og chefkok Claus Henriksen, Dragsholm Slot foretog med stor ekspertise og stor hensyntagen til forbrugerne en omhyggelig bedømmelse af gulerødderne. Der blev lagt stor vægt på farve og udseende, knækket, duften og smagen. Efter en omhyggelig vurdering af alle tre gulerødder, blev vinderen fundet.

Gulerodsavler Arne Olsen, Hørve blev dette års stolte vinder af Årets Grand Cru Gulerod 2008 med gulerodssorten Bolero.

Gulerodsavler Arne Olsen, Hørve blev dette års stolte vinder af Årets Grand Cru Gulerod 2008 med gulerodssorten Bolero

Begrundelsen for dommernes valg, var blandt andet sødmen og dommerne lagde stor vægt på saftindholdet og sprødheden og den fi ne smukke farve. Bolero vinderguleroden blev vurderet som både en god snackgulerod og en perfekt gulerod til madlavningen. Årets Grand Cru Gulerødder 2008 kan købes i butikkerne sidst på ugen.

Efter kåringen serverede køkkenet på Dragsholm Slot under ledelse af chefkok Claus Henriksen en spændende og lækker middag, som blandt andet indeholdt Årets Grand Cru gulerødder og grøntsager fra Lammefjorden. Som forret blev serveret glaseret kartofl er, gulerødder, hestebønner med stegt kammusling og hørøget cremesauce. Til hovedret dampet spidskål fra Søren Wiuff med havesyreemulsion, løg, langtidsstegt gris pyntet på toppen et stykke tyndt ristet rugbrød.

Aftenen sluttede festligt af med visning af Dige- og Pumpelaugets nye film om Lammefjorden, som kan købes for 198,00 kr. i udvalgte butikker.

Årets Grand Cru gulerod og kartoffel

Siden 1997 er årets bedste gulerod blevet kåret som Årets Grand Cru Gulerod. Og i 2016 kom kartoflerne også med. Hvert år i oktober finder uafhængige dommere og publikum frem årets bedste gulerod og kartoffel fra Lammefjorden.

 

Grøntsager fra Lammefjorden - smager bare bedre